Meet je leveranciers prestaties en wissel documenten uit met Vendor Rating

Het beoordelen van leveranciers is vaak een tijdrovende klus waarbij diverse Excel sheets worden gebruikt en gemaild naar vele respondenten. Met VendorLink Vendor Rating voorkom je deze werklast en wordt de leveranciersbeoordeling volledig digitaal uitgevoerd op basis van onze 'best practices' inclusief vragen, verzending en beoordeling.

Prestatie verbetering door samenwerking met je organisatie

Afhankelijk van type inkoopcategorie wil je de leverancier even kort of zeer uitgebreid beoordelen. In VendorLink creëer je eenvoudig enquête sjablonen met verschillende antwoordmogelijkheden zoals keuzelijsten, cijfer of commentaar boxen. Selecteer vervolgens het enquête sjabloon betreffende leverancier en respondenten om de beoordeling in 1 x uit te sturen. Volg vervolgens de voorgang, bekijk de resultaten en ga om tafel met je leverancier om inkoop verbeteringen door te voeren. 

Stel je KPI’s in en krijg een helder beeld van de prestaties van je leverancier

Een belangrijk onderdeel van leveranciersbeoordeling is het meten of je leverancier conform SLA en contract presteert. Binnen VendorLink doe je dit door KPI’s toe te voegen en een norm in te stellen. Op heldere dashboards wordt de voortgang van KPI getoond en is direct zichtbaar hoever de prestaties afwijken van de norm. Deel vervolgens deze dashboards met je collega’s om samen te werken naar de juiste prestaties!

Vergelijk de prestaties van je leverancier binnen de inkoopcategorie en bepaal je succes strategie

Om een goede inkoopstrategie per inkoopcategorie uit te voeren is het noodzakelijk om inzicht te hebben in de onderlinge prestaties van de verschillende leveranciers binnen de betreffende inkoopcategorie. De uitgevoerde leveranciers beoordeling worden binnen VendorLink in een duidelijke matrix getoond waarbij direct de leveranciers prestaties per kwartaal en totaal per jaar te zien zijn in de kleurcombinatie rood, oranje en groen. De resultaten kunnen tevens via de Supplier Portal gedeeld worden met je leverancier, zodat je samen kan werken aan verbetering van relatie en samenwerking.

Maak de link met je leveranciers en wissel eenvoudig informatie en documenten uit in de Supplier Portal

Om de uitwisseling van informatie en documenten met je leveranciers via 1 kanaal te organiseren heeft VendorLink de Supplier Portal. Controleren van adresgegevens, toevoegen of wijzigen van contactpersonen wordt eenvoudig door je leverancier in de Supplier Portal kosteloos uitgevoerd. Opvragen van overeengekomen documenten t.b.v. certificering en contract afspraken gaat eenvoudig via VendorLink Audit functionaliteit. Je leverancier ziet direct je verzoek in de Supplier Portal en kan documenten uploaden, vervolgens worden deze intern gecontroleerd na controle aan het contract of leverancier gekoppeld. Op deze manier voorkom je veel mailwisseling en meerdere malen opslaan van diverse documenten en versies op verschillende plekken.

Controleer de aangeleverde documenten via slimme interne workflows

Nadat de leverancier de documenten heeft geupload in de Supplier Portal ontvangt de contractmanager een notificatie met het verzoek het document te controleren. Via een slimme interne workflow in VendorLink worden alle documenten gecontroleerd door de juiste functionaris alvorens deze aan je contract of leverancier gekoppeld wordt. De toekomstige aanvragen van documenten worden binnen VendorLink ingepland en handige notificaties geven inzicht wanneer documenten dreigen te verlopen. Op deze manier zijn je leveranciers documenten altijd actueel en op 1 plek beschikbaar.

Beoordeel en controleer je nieuwe leveranciers via pré-kwalificatie

In bepaalde gevallen wil je dat je nieuwe leverancier voldoet aan bepaalde eisen en certificeringen alvorens deze te contracteren. Via het VendorLink pré-kwalificatie proces worden nieuwe leveranciers gevraagd vragen te beantwoorden en bewijsdocumenten aan te leveren. Na controle en goedkeuring kan de leverancier aangemaakt worden. Zo borg je dat je leveranciers voldoen aan gestelde eisen voordat deze gecontracteerd wordt.

Prestatie verbetering door samenwerking met je organisatie

     Meet snel en makkelijk leveranciersprestaties

     Voldoe aan compliance (o.a. ISO)

     Voorkom administratieve last in Excel en e-mails

     Eenvoudige (pre)kwalificatie leveranciers

     Zorgt voor actuele leveranciersinformatie

     Tijdige signalering van het verlopen van belangrijke documentatie en certificaten

Download de flyer over VendorLink Vendor Rating en Audits

Bekijk onze andere functies