One Step Ahead with ISPnext

Vendorlink en ISPnext gaan samen verder onder ISPnext. Borg het hele Source-to-Pay proces en bereik in no-time een duurzame bedrijfsvoering met Business Spend Management van ISPnext. Realiseer kostenbesparingen, verbeter processen en reduceer risico’s voor de hele organisatie.

Van Lanschot Kempen

De organisatie is actief in de financiële sector en valt daarmee ook onder de financiële wet- en regelgeving die binnen deze sector geldt.

De afdeling Procurement valt binnen Van Lanschot Kempen onder ‘Service Center Inkoop Contract Management & Facilities’. De afdeling bestaat uit twee inkopers....

Van Lanschot Kempen

ProRail

ProRail is verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland: aanleg, onderhoud, beheer en veiligheid. Ze verdeelt als onafhankelijke partij de ruimte op het spoor, regelt alle treinverkeer, bouwt en beheert stations, legt nieuwe sporen aan en....

ProRail

PON

Pon is een internationale handels- en serviceorganisatie met diverse A-merken in haar portfolio zoals Volkswagen, Gazelle, Continental, MAN en Caterpillar.

Martijn ten Kroode werkt sinds 2011 als Procurementmanager bij Pon’s Automobielhandel in Leusden, één van de business....

PON

Vendor Management
4865

Vendor Management

Wil je beter inzicht in de prestaties van leveranciers, ervaringen van medewerkers met leveranciers in kaart brengen en efficiënter communiceren met leveranciers? De Vendor Management Software van VendorLink is onmisbare software voor inkooporganisaties die beter willen samenwerken met leveranciers.

Vendor Rating & Supplier Portal

De Vendor Management oplossing van VendorLink bestaat uit twee onderdelen:

 1. Vendor Rating: Stel eigen vendor rating methodes samen, maak enquêtes en deel deze met de organisatie om ervaringen met leveranciers meetbaar te maken.  
 2. Supplier Portal: Een online portaal waarin leveranciersdocumentatie kan worden opgevraagd en opgeslagen. Leveranciers kunnen zelf inloggen en de benodigde documentatie aanleveren.

Supplier Portal: Centraal portaal voor optimaal leveranciersmanagement

Het opvragen van allerlei documentatie bij leveranciers kan een enorme belasting zijn voor de inkooporganisatie. Certificeringen moeten opgevraagd worden, prijslijsten moeten up-to-date zijn en rapporten moeten aan het juiste contract gekoppeld zijn.

Met de Supplier Portal van VendorLink kun je leveranciers zelfstandig documenten en gegevens aan laten leveren en deze opslaan op één centrale plek.

Nodig leveranciers uit zodat zij in kunnen loggen in de Supplier Portal en de gevraagde documentatie aanleveren. De inkooporganisatie kan het proces vervolgens in de software begeleiden en de documentatie accepteren en opslaan. Is de geldigheid van de documentatie verlopen? Dan kan dit proces eenvoudig herhaald worden.

Vendor Rating: Inzicht in de prestaties van leveranciers

Wie kan er nu beter inzicht verschaffen in de prestaties van leveranciers dan de medewerkers die daadwerkelijk contact hebben met leveranciers?

Vendor Rating biedt inkopers kwantitatief, maar vooral kwalitatief inzicht in leveranciersprestaties. Op basis van deze inzichten kunnen leveranciers beter gestuurd worden, besparingen gerealiseerd worden en kunnen inkopers betere beslissingen maken over het contracteren van nieuwe leveranciers.

In de Vendor Rating software van VendorLink kun je aan de hand van diverse methodes leveranciers beoordelen. Deze scores worden getoond op de Vendor Rating dashboards waardoor in één oogopslag duidelijk wordt welke leveranciers goed presteren en welke niet.

Mogelijkheden Vendor Management in VendorLink

De Vendor Management oplossing van VendorLink beschikt over een groot aanbod aan functionaliteiten die interessant zijn voor elke inkoopafdeling.

We lichten een aantal functionaliteiten uit:

 • Workflows inrichten voor het opvragen van leveranciersdata
 • Workflows inrichten voor het automatisch vernieuwen van leveranciersdata
 • Klachtenafhandeling vanuit leverancier of opdrachtgever
 • Sourcing van nieuwe leveranciers
 • Enquêtes opstellen en delen met medewerkers
 • Interne en externe prestatiemetingen
 • Resultaten voor elke leverancier of inkoopcategorie in kaart brengen

VendorLink is continu in ontwikkeling en we voegen dan ook regelmatig nieuwe onderdelen en functionaliteiten toe op basis van de wensen van onze (potentiële) klanten.

Workflows in de Supplier Portal

Of het nu ISO-certificeringsdocumenten, uittreksels of prijslijsten zijn: de Supplier Portal levert je een geautomatiseerd inzicht in de benodigde informatie van leveranciers. Je kunt voor een bepaalde inkoopcategorie of groep leveranciers een workflow aanmaken om zo eenvoudig en snel de juiste gegevens en documenten op te vragen. Deze documenten worden vervolgens ter goedkeuring aangeboden aan de specialisten binnen de organisatie. Aan alle gegevens en documentatie kan een geldigheidstermijn gekoppeld worden. Als de geldigheid van deze documentatie verlopen is, krijgt de leverancier een automatische notificatie om deze gegevens te vernieuwen.

Vendor rating enquêtes

In de software van VendorLink kun je je eigen enquête templates bouwen met verschillende hoofdstukken, vragen en wegingsfactoren. Deel deze enquêtes met medewerkers die veel samenwerken met leveranciers om ervaringen in kaart te brengen.

De resultaten van deze enquêtes worden vervolgens als onderdeel van vendor rating meegenomen in de beoordeling van de leverancier. Door enquêtes regelmatig af te nemen, maak je trends inzichtelijk.

Ook kunnen enquêtes natuurlijk naar de leverancier verstuurd worden om belangrijke informatie te verzamelen.

Onbeperkt aantal leveranciers in de Supplier Portal

Als inkooporganisatie betaal je een vast bedrag voor het gebruik van de Supplier Portal. Vervolgens kunnen leveranciers zelfstandig en geheel kosteloos gegevens in de Supplier Portal zetten. De Supplier Portal groeit automatisch mee met jouw (inkoop)organisatie: het aantal leveranciers dat gebruik mag maken van de Supplier Portal is en blijft onbeperkt.

Meer informatie over Vendor Management?

Vendor Management is onderdeel van VendorLink. Je hebt de keuze uit drie verschillende plannen:

 1. Essential Plan: Alle essentiële functionaliteiten voor een eigen Spend Management, Contract Management en Vendor Management oplossing. €350,- per maand
 2. Connected Plan: Gebruik de geavanceerde Vendor Management Tools en -Workflows om rapporten te delen, collega’s te activeren en systemen te integreren. €675,- per maand
 3. Linked Plan: Verbeter prestaties samen met jouw leveranciers. Beheer alle informatie op één plek in je eigen Supplier Portal. €1.250,- per maand

Wil je zelf ervaren hoe onze vendor management software werkt en ben je benieuwd naar de voordelen voor jouw organisatie? Meld je dan vandaag nog aan voor een free trial.