Gezondheidszorg Icon

Gezondheidszorg

In de gezondheidszorg werk je vaak aan de hand van budgetten die regelmatig worden bijgesteld. Goed inzicht in wat er uitgeven wordt, aan wie en op welke wijze is daardoor belangrijk en kan altijd worden verbeterd. VendorLink biedt een oplossing om dit inzicht te verbeteren.

Gezondheidszorg Icon
Budgethouders Icon

Budgethouders

VendorLink geeft op organisatie niveau, per afdeling en dus per budgethouder antwoord op onbeantwoorde vragen:
• Welke leveranciers worden er gebruikt en door wie?
• Zijn de leveranciers gecontracteerd?
• Hoeveel procent van de facturen is gekoppeld aan een order?
Aan de hand van heldere tabellen en grafieken toont VendorLink Spend Management dagelijks jouw inkoopvolume in verschillende dimensies zoals leveranciers, kostenplaatsen en inkooppakketten.

Budgethouders Icon
Contract Compliance Icon

Contract Compliance

Binnen een gezondheidsinstelling is het complex om een eenduidig beeld van alle uitgaven en contracten te krijgen omdat dit zich decentraal afspeelt. Binnen VendorLink is het mogelijk om dit centraal inzichtelijk te maken zonder dat daarbij de beheerstaken verschuiven.

Contract Compliance Icon
Audits Icon

Audits

Auditeren is een bekend proces binnen de gezondheidszorg zowel voordat er zaken worden gedaan met een leverancier als tijdens de contractperiode. Door zaken te doen met gekwalificeerde leveranciers kunnen risico’s immers verkleind worden. Met de Supplier Portal van VendorLink kun je het uitzetten van deze audits en het opvragen van de benodigde documentatie en informatie automatiseren. Informatie wordt centraal gepresenteerd in het leveranciersdashboard waarbij je één oogopslag zichtbaar hebt welke leveranciers voldoen aan de gestelde criteria.

Audits Icon
Leveranciersbeoordeling Icon

Leveranciersbeoordeling

Wanneer het tijd is om een contract te verlengen of over te stappen naar een nieuwe leverancier, ga je niet over één nacht ijs. Een goed onderbouwde keuze doet je besluiten om bij de leverancier te blijven of op zoek te gaan naar een nieuwe aanbieder. Het monitoren van je leveranciersprestatie gedurende de looptijd van een contract kan je hierbij helpen. Met Vendor Rating van VendorLink zet je eenvoudig een leveranciersbeoordeling op aan de hand van gebruiksvriendelijke enquêtes zodat deze informatie kan worden opgehaald bij alle stakeholders. Door je contractinformatie in VendorLink te koppelen aan de juiste spend leverancier krijg je inzicht in de spend binnen en buiten contract. Wanneer er binnen een contract ingekocht is wil dat zeggen dat er afspraken zijn over de prijs en andere voorwaarden. De contract compliance kun je over de tijd meten om verbeterslagen te kunnen maken en meer onder contract in te kopen.

Lees hier onze blog over leveranciersbeoordeling in de zorg

Leveranciersbeoordeling Icon